Web
Analytics Made Easy - StatCounter
ina van den heuvel

RT-Z ZoetermeerEVEN VOORSTELLEN

Ina RTZIk ben Ina van den Heuvel, Master Special Educational Needs. Sinds 1983 ben ik werkzaam in het onderwijs. Als groepsleerkracht heb ik op diverse scholen gewerkt en heb ik ruime ervaring opgedaan in verschillende groepen. Ik heb ook gewerkt als leerkracht van een Schakelklas (Taalklas). Ik heb ervaring als intern begeleider en kan de zorgstructuur op een basisschool vormgeven. Ik heb een opleiding SEO-kindercoach gedaan en aansluitend de opleiding NLP-vaardigheden in contextueel perspectief. Ik heb gewerkt als dyslexiebehandelaar bij Onderwijszorg Nederland (ONL).

Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk voor remedial teaching. In mijn praktijk kan ik leerlingen van de basisschool met diverse leer en gedrag problematieken helpen en coachen. Ik kies de manier van begeleiden die past bij de leerling en waarmee goede resultaten te verwachten zijn. Een goede samenwerking tussen de ouders, school en remedial teacher is essentieel. Tijdens de begeleiding vind ik het belangrijk dat er een “klik” is met de leerling. We werken in een ontspannen huiselijke sfeer. Er is aandacht voor het verstevigen en het laten groeien van het zelfvertrouwen van de leerling. Ik vind het belangrijk dat een leerling zich competent kan voelen, een positief zelfbeeld heeft en trots kan zijn op zichzelf.

Voor mij is het een uitdaging om leerlingen weer enthousiast te krijgen voor de lesstof en te zorgen dat het plezier in het leren en het naar school gaan weer terugkomt. Ik werk twee en halve dag in mijn praktijk RT-Z en daarnaast ook twee en halve dag als intern begeleider op een grote school in den Hoorn. Ook verricht ik regelmatig werkzaamheden voor de Onderwijs Adviesdienst. Ik maak deel uit van een intervisiegroep met een aantal andere RT-praktijken in de regio.

RT-Z werkt samen met CeduM en BGLZ. We werken samen aan begeleiding en ondersteuning op maat, waarin kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal staan. Dé plek voor leren versterken.

- Orthopedagoog -generalist Chan-Mi Janssen van CeduM. Kan psychodiagnostische onderzoeken doen (Intelligentie onderzoek, dyslexie- en dyscalculie onderzoek) en interim IB taken.
- Toegepast psycholoog, kindercoach en PMA-practitioner Milou van den Heuvel van BGLZ. Kan leerlingen begeleiden en ondersteunen op het gebied van gedrag, faalangst en leerstoornissen zowel in de RT-praktijk als op school en thuis.